Menu Content/Inhalt
Hem arrow Verksamheten
Verksamheten PDF Skriv ut E-mail

Kaspers verksamhet.

Barnen ska ha roligt tillsammans på Förskolan Kasper 

Lekens betydelse för inlärning kan inte ännu värderas. Vad vi betonar i vår verksamhet är naturen, språket och motoriken. Allra viktigast för oss är hur barnen behandlar varandra! Vi arbetar därför nu ännu mer med EQ, dvs emotionell intelligens. EQ-metodens 5 steg: självkännedom, empati, ansvar, kommunikation och konflikthantering. Alla känslor är tillåtna - men inte allt beteende! Det är förskolans och föräldrarnas gemensamma ansvar att sätta gränser för vad som kan accepteras i en barngrupp.

 

Utevistelsen är ett viktigt inslag i Kaspers vardag. Vår närmaste omgivning innefattar såväl pulkabacke och skridskoplan vintertid som flera skogsbackar och naturområden.

  

Knyttebarnen går till myrstacken och Mullebarnen till Kappstaskogen. En gång i veckan går alla barnen tillsammans till någon skogsglänta för att ha "Sångstund i skogen".                                                                           

  

Utevistelsen blir extra lång för de minsta barnen som även sover utomhus i varma sovsäckar i vagnarna.  

  

  

Motoriken tränar vi förutom i skogen även inomhus med gymnastik och dag i veckan.

 

Språket är mycket viktigt för barnens utveckling, därför arbetar vi mycket med sånger, rim och ramsor och sagoberättelser. I den dagliga samlingen samtalar vi om aktuella ämnen. Barnen får lära sig att argumentera för olika saker. De spelar teater för sina föräldrar varje sommaravslutning.

 

 

 

EQ-tavlorna använder barnen att uttrycka sina

olika känslor.

Vi använder också handdockor eller när vi firar barnens

födelsedagar och i det pedagogiska arbetet. 

  

Målet för vårt arbete är en socialt fungerande

barngrupp som är omtänksam och empatisk.